L’Operació Biquini….Definitiva!

  • -

L’Operació Biquini….Definitiva!

Category : Blog

Oblida’t de dietes miracle, de ‘gurus’ i del passat. Deixa la ment en blanc i dóna la benvinguda a l’Operació Biquini. Però no l’Operació Biquini 2016, sinó la definitiva! La que canviarà el teu cos, la teva actitud, la teva alimentació, el teu descans i els teus entrenaments per sempre. Et canviarà la vida!

Potser sigui aquest canvi de ‘xip’ el que més ens costi al principi. Normalment, la majoria de les persones que tracten de posar-se en forma o fer una dieta abandonen perquè, quan aconsegueixen els seus objectius, tornen a cometre els errors de sempre. I és que només hi ha tres claus bàsiques per començar la nostra ‘Operació Biquini Definitiva’: millorar l’alimentació, descansar adequadament i ser constant en l’exercici físic.

L’Operació Bikini Definitiva:

Som el que mengem: Així que comença per modificar els teus hàbits alimentaris: inclou més aliments naturals (fruites, hortalisses, vegetals …) i menys processats (fregits, dolços, brioixeria en general …). Sí, cal menjar de tot i les dietes restrictives no ens fan cap bé.

L’aigua és importantíssima: Ajuda a la nostra digestió, és diürètica, no té calories i, el més important, ens hidrata. Els famosos 2 litres d’aigua al dia no són un manament científic, però tingues en compte que la set és el primer avís de deshidratació.

El teu descans: Hauries de dormir almenys 7 hores al dia (no comptem la migdiada), encara que l’ideal seria al voltant de 8. Quan dormim, el nostre cos es recupera de l’esforç.

Tot compta: L’aniversari d’una amiga o amic, el comiat d’un company, els dinars familiars … Nosaltres mateixos ens sabotegem el nostre pla. Cada vegada que ens saltem un entrenament, que sortim de nit i bevem, o ens donem un caprici, el nostre cos ho nota.

Entrenar sí, però amb cap: Començar a fer exercici no és fàcil i més si no n’hem fet mai. Per això és bàsic acostumar el nostre cos poc a poc.

Abans: Comença per fer llargues passejades (almenys mitja hora al dia) i ‘activa’ així el teu metabolisme. Puja escales i no seguis més d’una hora seguida. Una vegada al, gimnàs començarem realitzant programes d’entrenament encaminats a aconseguir aquella adaptació muscular que ens permetrà, més endavant, entrenar amb la intensitat adequada per tal d’aconseguir el nostre objectiu. I el que és més important… sense patir lesions!

Quan comencis a entrenar: Bàsic i primordial; tria una activitat que t’agradi i combina-ho amb el fitness. Els primers dies són crucials, però no tinguis por de fer un pas enrere si després en dónes dos endavant. Què has descobert que no t’agrada córrer? No hi ha problema, tens mil esports i activitats per triar al gimnàs!

Intensitat: Al principi, les primeres 2-3 setmanes, no hauries de sobrepassar el 60% de la teva intensitat màxima. Així evitaràs les molestes agulletes o les temudes lesions.

Objectius: Sigues realista, però amb determinació. Aconseguir una talla menys, perdre 5 quilos, tonificar els teus músculs, córrer una distància que creies impossible, marcar abdominals… La meta la poses tu!

Si ens vens a veure al Centre Gimnàstic Sitges, demana’ns que et fem una valoració corporal: Que vull dir amb això? Doncs que per saber el nostre estat actual de forma i a on volem arribar, et pesarem, et calcularem el percentatge de greix corporal, la massa muscular, l’índex de massa corporal i, fins i tot, et facilitarem una aproximació de les calories que hauries de ingerir cada dia!

No cal que comparteixis aquesta informació amb ningú, són dades que pertanyen a cadascú a nivell personal, però amb els seguiments continus que fem, és la millor manera de saber que això funciona. Si tot va bé, a les dues setmanes ja hauries de veure canvis. I després de dos mesos et sorprendràs!

Concedeix-te un caprici: Recompenses, premis o capritxos tenen per objectiu animar-nos i fer-nos un merescut homenatge. I no, no pot ser tots els dies. El repte és arribar a un per setmana.

Consulta amb els nostres professionals: No vagis per lliure, almenys al principi. Consulta amb el teu monitor al gimnàs o amb un dels nostres entrenadors personals. És per la teva salut, recorda.

El teu cos t’acompanyarà tota la vida, inverteix en ell!