Fer que els petits se sentin com a peix a l’aigua, el nostre objectiu

  • -

Fer que els petits se sentin com a peix a l’aigua, el nostre objectiu

Category : Blog

Abans de que arribi l’estiu, és de vital importància que els més petits de la casa aprenguin a nedar, i poder gaudir amb tranquil·litat de la platja o de la piscina. És important que perdin la por a l’aigua el més aviat possible, ja que quan més grans es fan, més difícil resulta.

Al Centre Gimnàstic Sitges organitzem cursos intensius de natació per a nens i nenes de entre 3 i 12 anys. Treballem amb grups reduïts (en funció del nivell i l’edat), 2 hores setmanals, des d’ara fins el mes de juny. Les classes es realitzen en un ambient distès i entretingut, on els més petits aprenen a nedar a la vegada que s’ho passen d’allò més bé. A més, cal destacar que la temperatura de la nostra piscina és elevada, entre 29 i 30 ºC, perquè no passin fred!

El nostre mètode: fer-ho tot poc a poc

La primera regla d’or és no forçar-los, ja que és contraproduent

Passos a seguir:

1.- Perdre la por a l’aigua. Comencem amb exercicis senzills, ajudats amb joguines, amb l’objectiu de que surar es converteixi amb una activitat divertida, que faci que el nen o nena es vagi “deixant anar”.

2.- Aprendre a respirar. El següent pas és prendre aire fora de l’aigua i expulsar-lo dins. Repetim aquest exercici vàries vegades fins que es converteix en quelcom “natural”.

3.- Aguantar-se. Quan el nen o nena ja no té por, i ha après a respirar correctament, és el moment d’aprendre a surar. El monitor, que està en tot moment a dins l’aigua amb ells, els hi ensenya els moviments de peus i braços perquè aprenguin a aguantar-se.

4.- Nedar. Un cop hem realitzat els tres passos anteriors, el nen o nena, comença a perfeccionar els seus moviments. Guanya confiança, ja sap tirar-se dins l’aigua i sortir ràpidament a la superfície. La diversió comença ara i ja no pararà.

Però tot porta el seu temps i, encara que alguns avancen molt ràpid, el normal és que triguin almenys dos mesos a aprendre a nedar. En qualsevol cas, en tres mesos aconseguim que els més petits siguin totalment autònoms dins l’aigua.

 

Uri Ferrando
Coordinador de Fitness
Centre Gimnàstic Sitges