Beneficis de la matronatació per a nadons

  • -

Beneficis de la matronatació per a nadons

Category : Blog

El que anomenem natació per a nadons o matronatació poc té a veure amb el concepte d’aprendre a nedar , ja que aquest plantejament no es podrà aconseguir fins als 4 o 5 anys. Abans d’aquesta edat els nens són massa petits per a desenvolupar autonomia dins l’aigua i adquirir els moviments de la natació.

La natació per a nadons o matronatació podria definir-se com una experiència afectiva, recreativa, plaent i estimulant. Aquesta activitat és una de les que més èxit té al Centre Gimnàstic Sitges, ja que els nadons i els seus pares comparteixen durant una estona uns moments molt enriquidors.

Els beneficis que aporta aquesta activitat pels nadons són múltiples:

Beneficis

  • Desenvolupament psicomotor: El nadó que encara no camina troba en l’aigua la possibilitat de moure’s amb llibertat. Aquesta activitat ajuda als nadons a tenir nocions de desplaçament i distància, el que redundarà en una major coordinació motriu.
  • Enfortiment del sistema cardiorespiratori: La natació enforteix el cor i els pulmons. A causa del treball respiratori que es realitza dins l’aigua, s’augmenta l’eficiència en l’oxigenació i trasllat de la sang.
  • Ajuda al sistema immunològic.
  • Augmenta el coeficient intel·lectual: Està demostrat que els nadons que han fet natació en els 2 primers anys de vida desenvolupen una percepció més gran del món que els envolta, amb el que ja estan aprenent a ser més creatius i observadors
  • Millora i enforteix la relació afectiva i cognitiva entre nadó-mare-pare: La realització d’aquesta activitat al costat dels seus pares seus pares, enforteix els vincles efectius.
  • Inicia la socialització sense traumes en un ambient lúdic i recreatiu: La convivència a la piscina amb altres nens l’ajudarà a relacionar-se millor. A més, aprendrà a compartir i realitzar activitats al costat d’altres persones. El nen adquireix més confiança per comunicar-se i desenvolupar-se en grup, ja que està en constant contacte amb altres persones.
  • Ajuda al nadó a relaxar-se.

 

Uri Ferrando
Coordinador de Fitness
Centre Gimnàstic Sitges